tirsdag 1. november 2011

Mange ideer.

Er så glad, har endelig fått tak i en gammel søppeldunk. Helt siden jeg så "Norges vakreste Hjem" kåringen i Bolig Pluss har jeg lett etter en sånn. Vinneren hadde brukt en søppeldunken som lysestake. Jeg ble helt fascinert over hvor stilig det var. Hun hadde den inne i huset, men det har ikke jeg plass til så jeg skal ha den ute på verandaen min til sommeren, jeg gleder meg allerede :D  Jeg har jo tenkt i ett par år at jeg skulle snekre verandamøbler selv, men årene har gått og det har liksom aldri blitt noe av. Nå er det likså greit for jeg har funnet løsningen.  Jeg bestemt meg for å lage møbler av paller og kabeltrommler. Begynner nesten å glede meg til det blir vår igjen jeg :D


Men først skal vi jo feire jul :D Jeg er ett ordentlig julemenneske. Stort sett all mat er hjemmelaget. Syv-sorter skal det være av både småkaker, brød, pålegg og konfekt. Så det mye å forberede, men jeg elsker det. I år har jeg tenkt å pynte huset allerede første uka av desember. Sånn at vi bare har juletreet igjen til lillejulaften. Sparer meg selv for en del stress da tenker jeg. Selv om jeg har stor sans for den hvite landstilen kommer juletreet og nissene til å være som de alltid har vært. Jul er tradisjon. Og tradisjon tro, starter vi snart med den årlige diskusjonen om plast vs. ekte juletre. Jeg vil ha plast mens Bondemannen vil ha ekte gran. Til nå har jeg tapt men jeg gir meg aldri.

Fant denne på facebook i dag, og den er som skrevet til meg ;) 

Tok ett bilde her om dagen av huset vårt. Vi fikk forlenget taket over trappa for ett par årstiden men ikke kommet lengre. Den gamle steintrappen skal bort og vi skal bygge en mye større trapp. Jeg leker med ideen om å lage Glassveranda men har ikke helt bestemt meg ennå. Men oppe blir det en veranda, med en dør fra badet i stedet for det lille vinduet. Jeg var ikke hjemme da snekkerne gjorde ferdig mønet, jeg er ikke fornøyd så det må vi gjøre noe med. Men jeg vet ikke helt hva og hvordan.


På andre siden av huset har vi en stor og romslig veranda som nå er tømt for vinteren. Her i havgapet er det masse vind så alt må ryddes inn før vinterstormene setter inn.. Den ble ferdig nå i år. Så til våren blir det plantet rosebusker forran på begge sider av trappen. 

Ha en fin fin dag!
Gretema

1 kommentar:

  1. Jeg har også tenkt til å pynte til jul den første uka i desember. Mange synes det er tidlig, men det er jo førjulstiden som er ekstra koselig og forventningsfull. Etter jul er jeg så lei julepynt at det er såvidt jeg orker å ha den fremme til over nyttår. Ha en toppers dag! Klem fra Eli:)

    SvarSlett